Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Geen isolatie

en toch voldoen aan de EPC berekening?

Als u een woning gaat bouwen dan moet deze voldoen aan het bouwbesluit. Hierin worden eisen gesteld aan de isolatie. Wilt u uw kelder continu verwarmen en als leefruimte gebruiken dan is isolatie volgens bouwbesluit voorgeschreven. Wilt u de kelder niet continu verwarmen en gebruiken als bijvoorbeeld een berging of installatieruimte dan is isoleren niet nodig.

Ongeacht de toepassing is het maar de vraag of isoleren veel nut heeft als u de kelder niet zal gaan verwarmen. De temperatuur zal gemiddeld maar weinig verschillen. De kelder zit immers al in de grond en onder de woning en wordt dus niet beïnvloed door het buitenklimaat. De temperatuur zal in beide gevallen rond de 15 graden liggen. Volgens bouwbesluit moet een verwarmde ruimte of leefruimte altijd geïsoleerd worden. Door in uw ontwerp de kelder als “onbenoemde ruimte” te omschrijven mag u de kelder ook ongeïsoleerd uitvoeren.

Wij adviseren altijd om de begane grondvloer boven de kelder te isoleren. Dit om uw isolatieschil rond uw woning goed te sluiten. U bereikt dit gemakkelijk door uw geïsoleerde systeemvloer over de kelder door te leggen. Een aparte ongeïsoleerde vloer boven uw kelder is vaak duurder in aanschaf en bovendien wordt steeds vaker vloerverwarming toegepast op de begane grond. Zonder isolatie wordt door de warmte uitstraling van vloerverwarming de temperatuur in de kelder snel hoog. De isolatie kan gemakkelijk worden afgewerkt door er een gipsplafond voor te maken.

Alleen de trapgatsparing blijft nu nog een open verbinding naar de woning. Hiervoor kunt u het beste een toegangsdeur plaatsen. De kelder kan hierdoor buiten de thermische schil gehouden worden. Doordat de gemiddelde temperatuur in de kelder rond de 15 Co zal liggen is er maar een klein temperatuurverschil met de woning (18 C0 ). Een normale binnenwand en deur zou dan al moeten volstaan. Daarbij komt dat de lucht in de kelder bijna stil staat en daardoor nauwelijks invloed heeft op de temperatuur in de woning. Er stroomt namelijk geen koude lucht de kelder in die verwarmt moet worden.

In een onbenoemde ruimte is het niet nodig om de kelder te ventileren. Dit is nog een voordeel want ventilatie is namelijk de oorzaak van condensvorming in kelders. Warme lucht die de kelder in stroomt kan veel vocht bevatten, door het afkoelen ontstaat condens. Door zo nu en dan de toegang te openen of een klein kiertje of rooster in de deur is er voldoende luchtverversing. Met elektrische ontvochtiger kan de luchtvochtigheid nu makkelijk worden geregeld.

Heeft u vragen over dit onderwerp neem dan gerust contact met ons op we helpen u graag!

Contact

Meer informatie

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.