Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Kelder los in de tuin

U wilt een kelder los in de tuin laten plaatsen om extra ruimte te creëren. Helaas is komt er in de meeste gevallen meer bij kijken dan enkel een gat graven en de kelder erin zetten.
De kelder mag natuurlijk niet wegzakken, opdrijven of volregenen met water.

Allereerst is het belangrijk om te kijken of een kraan de kelder kan plaatsen. Hiervoor moet er voldoende opstelruimte voor de kraan zijn en mag de afstand van de kelder tot de kraan niet te groot zijn. Onze standaard kelders hebben een gewicht van minimaal 12 ton tot maximaal 24 ton. Aan de hand van deze gegevens kan een kraanbedrijf of uw aannemer bepalen of het mogelijk is om een kelder te plaatsen. Hoe groter de afstand is hoe groter en duurder de kraan zal worden.

Als blijkt dat de kelder door een kraan kan worden geplaatst kunnen we de volgende stap gaan bekijken. Aan de hand van een sondering (bodemonderzoek) kan er door uw constructeur worden bepaald of de kelder zal wegzakken en/of opdrijven. Het wegzakken van de kelder kan worden voorkomen door heipalen te gebruiken. Deze kunnen naast de kelder worden geplaatst waarna er een balk overheen kan worden gestort. Aan twee van deze balken kan de kelder worden opgehangen. In deze situatie kan er gebruik gemaakt worden van de Montageankers of van de STERKoppeling.

Bij een hoge grondwaterstand zal de kelder kunnen opdrijven. Om dit te voorkomen kan de kelder worden verzwaard. Hierbij kunt u denken aan een grondpakket, verzwaarde dekplaat, groter tuinhuis of een uitstekende vloerrand.

Op de kelder moet dan nog een dekplaat komen waar eventueel een laag grond overheen kan. De makkelijkste oplossing is om de dekplaat in het zicht te laten hierdoor wordt de dekplaat zo min mogelijk belast. Wilt u wel een laag grond op de kelder dan kunnen we een aangepaste dekplaat maken.

Als laatste is het dan aan uzelf of uw aannemer om een trap in de kelder te maken en ervoor te zorgen dat de toegang (bv een tuinhuisje) wordt afgesloten. Het is van groot belang dat er een waterdichte toegang wordt gecreëerd.

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.