Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Kelder op staal

Over het algemeen zijn er 2 manieren om een woning te funderen. Namelijk op staal of op palen. Hoe uw woning gefundeerd zal worden heeft ook invloed op de kelder. Tegenwoordig wordt het overgrote deel van de woningen in Nederland op palen gefundeerd. De fundering kan alleen op een voldoende draagkrachtige grond worden gebouwd omdat uw woning anders weg kan zakken.

In sommige delen van Nederland ligt er aan de oppervlakte een voldoende draagkrachtige (zand)grond. Hier kan men daardoor direct op deze laag funderen, er zijn dan geen heipalen nodig. Een dergelijke fundering noemt men een fundering “op staal”. Bij klei of veengrond zijn er palen nodig die rusten op de eerst volgende draagkrachtige grondlaag. Aan de hand van een bodemonderzoek/sondering kan een constructeur bepalen hoe uw woning het beste gefundeerd kan worden. Vaak kunt u zelf al een inschatting door te kijken hoe omliggende woningen zijn gefundeerd.

Als u een fundering op staal kunt toepassen heeft dit ook invloed op de kelder. Een kelder hoeft in deze situatie niet geborgd te worden tegen wegzakken. Het enige waar u wel rekening mee moet houden is het grondwater. Bij een hoge grondwaterstand moet er voldoende tegen gewicht zijn om ervoor te zorgen dat de kelder niet zal opdrijven. Doorgaans zijn de bovenliggende constructie en de kelder samen zwaar genoeg om niet op te drijven. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een opdrijfrand aan de kelder te maken.

Wilt u een compacte kelder welke bijvoorbeeld als berging gebruikt wordt dan is een prefab kelder een slimme en voordelige oplossing. Door de kelder tussen de funderingsstroken te houden en gestabiliseerd rondom de kelder toe te passen kan er zelfs een normale standaard kelder worden toegepast. Mocht dit niet tot de mogelijkheden behoren dan kunnen wij de standaard kelder voorzien van extra wapening. Hierdoor kunnen er ook krachten vanuit de funderingsstroken door de kelder worden opgenomen.


Direct prijs aanvragen OF Neem contact op

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.