Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Wat kost een prefab kelder

Een prefab kelder is een waardevolle investering. Het is echter wel een investering die u maar één keer hoeft te maken en meteen waarde toevoegt aan uw huis. Bent u aan het overwegen een kelder te plaatsen? De kosten voor het maken en plaatsen van een kelder worden door meerdere factoren beïnvloed. Zoals bijvoorbeeld de grondkwaliteit, grondwaterstand, bereikbaarheid maar ook uw persoonlijke wensen bepalen de prijs van de kelder. Hieronder leest u hoe de totale prijs van een kelder is opgebouwd.

Afmetingen van de kelder

De kosten van een prefab kelder hangen onder andere af van de afmetingen van de kelder. Wilt u een kleine of een grote kelder? De plaatsingskosten nemen evenredig toe met het groter worden van de kelder. De meest voordelige optie is een standaard afmeting, deze zijn in aanschaf het voordeligst. Onze grootste standaard kelder is maar liefst 7,40 x 3,20 meter! Wilt u een grotere en unieke afmeting kelder dan kunnen wij deze speciaal op maat maken.

Warme of koele kelder

Afhankelijk van waar u de kelder voor wilt gebruiken kiest u voor een ‘warme’ of ‘koele’ kelder. Heeft u plannen om van uw kelder een wijnkelder of fitnessruimte te maken? Dan kunt u kiezen voor een koele kelder. Wilt u de kelder gebruiken als hobby of ontspanningsruimte? Dan heeft u liever een warme kelder.

Het verschil tussen een ‘warme’ en ‘koele’ kelder wordt gerealiseerd door het wel of niet aanbrengen van isolatie. Indien u een warme kelder wenst dan brengen wij de isolatie aan!

Het isoleren van een kelder dient namelijk zeer zorgvuldig uitgevoerd te worden. We hebben er veel onderzoek naar gedaan. Het niet goed aanbrengen van isolatiematerialen kan leiden tot temperatuurverschillen tussen de vloer en de wanden waardoor scheurvorming en lekkage kan optreden. Sterk Beton levert naast topkwaliteit ‘koele’ kelders ook professioneel geïsoleerde kelders. We brengen de isolatiematerialen vakkundig aan zodat u zorgeloos van uw warme kelder kunt genieten!

sauna-in-kelder-365x209

Overige factoren

Naast de afmetingen en de keuze voor een ‘warme’ of ‘koude’ kelder hangt de prijs van een kelder af van een aantal andere factoren. U kunt bijvoorbeeld denken aan wat voor vloer of trap u in en naar de kelder wilt plaatsen. Wat voor afwerking heeft u voor ogen? We bespreken graag de mogelijkheden met u persoonlijk zodat we ons deskundig advies kunnen geven.

Kosten plaatsen kelder

De kosten voor het plaatsen van een kelder zijn moeilijk te bepalen omdat daar vele factoren een rol spelen. Wel is er een globale rekenregel. Voor het plaatsen en afwerken van de kelder zonder de inrichting zijn de totale kosten meestal tussen de twee a drie keer de aanschafkosten van het kelderelement zelf. De kosten voor een maatwerkkelder kunnen hoger uitkomen.


Direct prijs aanvragen OF Neem contact op

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 5650,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.