Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Hoe werkt de STERKoppeling?

Er zijn veel methodes om een kelder te plaatsen. Sterk Beton heeft een methode ontwikkeld, waarmee u kunt besparen op plaatsingskosten en het plaatsen veel eenvoudiger is geworden! Deze methode is zeer effectief gebleken. In dit blog leggen we uit hoe het plaatsen van een kelder met STERKoppeling verloopt.

Wat is een STERKoppeling?

Om een kelder eenvoudig met zeer beperkte risico’s te kunnen plaatsen heeft Sterk Beton de STERKoppeling ontwikkeld. De STERKoppeling is een metalen arm waarmee de kelder op de hoeken tussen de funderingsbalken gemonteerd wordt. De STERKoppeling is in eerste instantie ontwikkeld voor het toepassen van een kelder bij prefab funderingsbalken. Het overgrote deel van onze kelders wordt daardoor tegenwoordig uitgevoerd met de STERKoppeling.

De aanschafprijs van een kelder met STERKoppeling is hoger. Maar uiteindelijk zullen de totale kosten lager uitvallen dan met andere montagesystemen. Lees hier meer over de voordelen van een STERKoppeling.

De drie stappen voor het toepassen van de STERKoppeling

Om de STERKoppeling te monteren, dienen er drie stappen te worden gevolgd.

1. Instorten in balk

In de fundatiebalk dienen vier inkassingen gemaakt te worden, met daarin een door Sterk Beton aangeleverd anker.

2. Ontgraven

Vervolgens moet het gat ontgraven worden. Het voordeel van de STERKoppeling is dat de kelder hieraan kan hangen. Daardoor hoeft het ontgraven niet precies gedaan te worden. Belangrijk is wel dat de kelder vrij kan hangen in het gat. Bij het ontgraven van het gat is er geen risico op schade aan de palen door grondverplaatsing. Dat komt omdat de heipalen gefixeerd zitten in de fundatiebalk.

3. Monteren kelder

Als laatste dienen de vier stalen armen aan de kelder gemonteerd te worden. Het is mogelijk om deze armen in de lengte te verstellen. Aan de ankers, die in de inkassing in de fundatiebalk zitten, dienen de speciale draadeinde geschroefd te worden. Deze worden door Sterk Beton geleverd. Als deze ankers op hoogte zijn gesteld, kan de kelder op de ankers worden gezet. Er is dan ook ruimte om maatafwijkingen in de breedte op te vangen. Wanneer de kelder hangt, kunnen de bouten aangebracht worden.

Indien de voorbereidingen goed gedaan zijn, is het plaatsen binnen twee uur te realiseren. Sterk Beton zorgt ervoor dat een duidelijke handleiding geleverd wordt, zodat u precies weet hoe u een kelder met STERKoppeling kunt plaatsen. Mocht u hulp nodig hebben, staan wij natuurlijk voor u klaar!

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.