Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

In welke situatie is het aan te raden om uw kelder te isoleren?

Een kelder kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld als berging, installatieruimte, woonruimte of muziekstudio. Het is niet voor elk doeleinde belangrijk om de kelder te isoleren. Het enige doel van isolatie in de kelder is dat kelderisolatie warmteverlies tegen gaat. In dit blog wordt duidelijk in welke situatie en waarom u een kelder wel of niet dient te isoleren.

De temperatuur van de kelder

Een kelder is altijd het gedeelte van een gebouw, dat onder de grond is gelegen. Daardoor hebben kelders van nature een aangename constante temperatuur. Gedurende het hele jaar is de temperatuur in de kelder gemiddeld 15 graden. De kelder is daarom ideaal om in te richten als bijvoorbeeld een wijnkelder en bewaarplaats voor veel soorten voedingsmiddelen. Het is dan absoluut niet nodig om de kelder te isoleren.

Kelder isoleren: weggegooid geld?

Om te beoordelen of het nut heeft om uw kelder te isoleren, is het belangrijk om vast te stellen waar u de kelder voor gaat gebruiken. Een geïsoleerde kelder zal zonder verwarming 1 graad warmer zijn dan zonder isolatie. Het risico op condensvorming blijft bestaan ondanks de isolatie. Gebruikt u uw kelder als berging, installatieruimte of als wasruimte? Dan heeft isoleren geen nut. Het is zelfs zonde van uw geld wanneer u uw kelder in deze situaties laat isoleren. Want waarom (en voor wie) zou u uw kelder willen verwarmen als er niet geleefd wordt?

Natuurlijk is het belangrijk dat als u een woning gaat bouwen, deze voldoet aan het bouwbesluit (EPC-berekening). In het bouwbesluit worden onder andere ook eisen gesteld aan de isolatie van uw kelder. Wilt u de kelder continu verwarmen en als leefruimte gebruiken dan is isolatie volgens bouwbesluit voorgeschreven. Wilt u de kelder niet continu verwarmen en gebruiken als bijvoorbeeld een berging of installatieruimte, dan is isoleren niet nodig.

In welke situatie wordt er wel aangeraden om uw kelder te isoleren?

Eigenlijk adviseren wij alleen om de kelder te isoleren, als de ruimte continu verwarmd dient te worden. Wanneer dat het geval is, is het belangrijk dat de kelderruimte thermisch geïsoleerd wordt om energieverlies te beperken. Daarom raadt Sterk Beton aan om voor deze situaties de kelder te isoleren.

Daarnaast adviseren wij om in alle gevallen de vloer boven de kelder te isoleren. Hierdoor kunt u de kelder buiten de thermische schil houden waardoor uw woning gewoon aan de EPC berekening kan voldoen. Ook als uw kelder wel wordt geïsoleerd is het verstandig om de vloer boven de kelder te isoleren. Door die vloer te isoleren wordt warmte uitstraling naar de kelder toe voorkomen.

Kortom: uw kelder isoleren heeft alleen nut als u de kelder continu wilt verwarmen.  Isoleren is arbeidsintensief en voegt relatief hoge kosten aan uw kelder toe. Maak daarom een weloverwogen keuze. Advies nodig? Sterk Beton staat voor u klaar om u te adviseren over de isolatie van uw kelder. Lees hier verder over de isolatie van kelderruimtes of vul onderstaand contactformulier in. Dan nemen wij contact met u op!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.