Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Is een grote kelder goedkoper?

Bent u aan het overwegen om een kelder onder uw nieuwbouwhuis of in uw tuin te laten plaatsen? Veel mensen hebben het idee dat een grotere prefab kelder in verhouding voordeliger is dan een kleine prefab kelder. Maar is dat ook zo? Eigenlijk is eerder het tegenovergestelde waar. Sterk Beton vertelt daar in dit blog meer over.

Kies voor de standaard kelder

Men wil de kelder vaak zo groot mogelijk maken want dat zou goedkoper zijn in verhouding tot een kleinere kelder. Een standaard kelder is altijd de voordeligste oplossing. Bij grotere kelders of bij maatwerkkelders worden de kosten per vierkante meter aanzienlijk hoger. Een grotere kelder brengt dus een aantal nadelen met zich mee.

Hogere transportkosten

Als de kelder breder wordt dan de standaard prefab kelder dan is een bijzonder transport nodig. Dat betekent dat er een vergunning/ontheffing nodig is en er een begeleidingsauto mee moet rijden. Bij kelders breder dan 4,5 meter moet de kelder ‘s nachts en met begeleiding voor en achter vervoerd worden. Daarnaast is het ook maar de vraag of zo’n brede kelder op de locatie kan komen, hier moet van te voren goed naar worden gekeken. Dit alles verhoogt de transportkosten.

Hogere plaatsingskosten

Hoe groter de kelder, hoe zwaarder hij wordt. De vloer en de wanden van de kelder dienen dikker gemaakt te worden als de kelder groter wordt. Door het hogere gewicht is er een grotere hijskraan nodig. Voor de kosten van een kraan waarmee een standaard kelder 7,4 x 3,2 geplaatst wordt kunt u denken aan ongeveer € 800,-, terwijl voor een kelder van 10×5 meter de kraan al snel rond de € 4.000,- uitkomt.

Een grotere kelder als leefruimte?

Als men een grotere kelder wilt, dan is dit vaak omdat zij deze ruimte als leefruimte willen gaan gebruiken. Dit kan maar dit maakt het wel een duurdere onderneming. Er zijn dan namelijk extra voorzieningen nodig, zoals isolatie en daglichttoetreding die noodzakelijk zijn bij het gebruik van een kelder als leefruimte.

De voordeligste oplossing blijft dus een standaard kelder toegepast als technische ruimte, berging, wijnkelder of een andere toepassing anders dan een leefruimte.

Kortom, een grotere kelder is in verhouding zeker niet goedkoper. Denk er daarom goed over na. Heeft u iemand nodig om mee te sparren? Sterk Beton helpt u graag bij het maken van een juiste keuze. Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij contact op!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.