
Is een kelder geschikt voor projectmatige woningbouw?
Er worden veel nieuwbouwwijken gebouwd in Nederland. Veelal gaat het hierbij om projectmatige woningbouw. In dit blog wordt uitgelegd waarom een kelder wel of niet geschikt is voor projectmatige woningbouw.
Projectmatige woningbouw
Een kelder met STERKoppeling is ideaal voor projectmatige woningbouw. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst is de kelder speciaal ontwikkeld voor montage aan prefab funderingsbalken. Deze funderingsbalken worden vaak toegepast bij projectmatige woningbouw. Indien gewenst kan elke woning bij de bouw al ankers in de balken meekrijgen voor de STERKoppeling. Dit is een kleine investering. Kopers kunnen dan tot vlak voor de start van de werkzaamheden nog overwegen om een kelder te laten plaatsen.
Eenvoudig en snel
Daarnaast is de opbouw van de lengtematen zodanig uitgedacht, dat in combinatie met de STERKoppeling, de kelder zonder aanpassingen in de stramienmaten in te passen is. Daardoor is de kelder eenvoudig en snel te plaatsen. Dit zal het bouwproces van de nieuwbouwwoning nauwelijks verstoren.
Financieel aantrekkelijk
Een kelder seriematig met een grotere volume plaatsen is financieel aantrekkelijk. Door dit voordeel is het plaatsen van een kelder bij projectmatige woningbouw ideaal. Als er meerdere kelders op dezelfde plaats geplaatst worden zorgt dit voor voordeel tijdens het plaatsen. Denk hierbij aan één kraan voor meerdere kelders, maar ook de grondwerker kan achter elkaar door. Een kelder zorgt voornamelijk voor meer ruimte voor bijvoorbeeld technische installaties, zoals warmtepompen, een boilervat of voor een accu. Hierdoor worden de woningen met kelder natuurlijk ook meer waard.
Heeft u advies nodig over het plaatsen van kelders op basis van projectmatige woningbouw? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op.