Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Kan een kelder helpen bij een energieneutrale woning?

Een actueel onderwerp is het energieneutraal maken van woningen. Dat betekent dat een woning met een normaal leefpatroon en een hoog comfort niveau over een heel jaar evenveel energie opwekt als de woning verbruikt. Er zijn meerdere mogelijkheden om uw woning energieneutraal te maken. Heeft u er al over nagedacht? In dit blog legt Sterk Beton uit waarom een kelder u wel of niet kan helpen bij het energieneutraal maken van uw woning.

Woon energieneutraal!

Gasaansluitingen verdwijnen langzaamaan in huizen. Dit komt doordat zij niet meer aangesloten worden bij nieuwbouwwoningen. Maar er zijn meer mogelijkheden om uw woning energieneutraal te maken. Het is goed om te bedenken welke installaties u op wilt nemen in uw huis om zo energieneutraal mogelijk te kunnen leven. Heeft u al eens gedacht aan een warmtepomp, zonnepanelen (accu/omvormer), boilervaten/zonneboilers en een luchtbehandelingssysteem?

Energieneutraal? Ja! Ruimte verlies? Nee!

De eerder genoemde installaties hebben relatief veel ruimte nodig. Voor het onderbrengen van deze apparaten en installaties is een kelder ideaal. Hierdoor gaat er bovengronds geen ruimte verloren. Er zijn wel een aantal punten waar u aan moet denken als u de kelder als technische ruimte gaat gebruiken.

Uw technische ruimte isoleren?

Over het algemeen raden wij niet aan om uw kelder te isoleren. In het geval dat u de kelder gaat gebruiken als technische ruimte, zullen wij al helemaal niet adviseren om uw kelder te isoleren. Het is belangrijk dat de technische ruimte zo koel mogelijk blijft. De kelder isoleren is enkel nodig als u de kelder wilt verwarmen. De installaties in de kelder produceren al warmte. Zolang u de kelder ongeïsoleerd laat, zal het niet te warm worden in de kelder. De kelder wordt dan gekoeld door het grondwater. Wij, van Sterk Beton, adviseren om de kelder buiten de thermische schil te plaatsen en om een trapkast te maken op de begane grond.

Een gezond klimaat in uw technische ruimte

Natuurlijk wilt u ook een gezond klimaat in uw kelder, zelfs als de kelder als technische ruimte is ingedeeld. Ventilatie in de kelder raden wij te allen tijde af. Wat u wel kunt doen is een elektrische luchtontvochtiger plaatsen. Sluit de kelder zeker niet aan op de mechanische ventilatie. U trekt dan warme vochtige lucht vanuit de woning de kelder in. Deze lucht gaat vervolgens condenseren op de koele kelderwanden en eventuele koele leidingen. Het is wel belangrijk om de leidingen te isoleren, omdat vochtige lucht hierop zal condenseren.

Heeft u plannen om een energieneutrale woning te bouwen? Een kelder is dan ideaal om al uw installaties op te slaan! Meer informatie nodig? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op.

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen
Avatar

Geschreven door:

wpadmin

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 3800,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 12.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 10.000,- en € 20.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 30.000,- en € 60.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 20.000,- en € 30.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 50.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.