Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Kunt u bij een fundering op palen makkelijk een kelder toepassen?

Op de vraag of u bij een fundering op palen makkelijk een kelder kunt plaatsen, is het antwoord: ja, zeker! Het is zelfs zo dat de meeste van onze kelders worden toegepast bij woningen met een paalfundering. In dit blog wordt toegelicht hoe de kelder in een paalfundering kan worden opgenomen.

Fundering op palen van belang?

De woning kan gaan verzakken als de grond te slap is om direct op te bouwen, daarom worden palen gebruikt om te zorgen voor een dieper liggende draagkrachtige laag. Op deze palen komt uw woning dan te staan. Nog even terug naar de vraag: kunt u bij een fundering op palen makkelijk een kelder plaatsen? “Zeker weten!”, luidt het antwoord op de vraag. Het is zelfs zo dat de meeste van onze kelders worden geplaatst bij projecten waar er een slecht draagkrachtige grond en een hoge waterstand is.

Kies voor het montagesysteem van Sterk Beton

De palen staan normaal gesproken onder de funderingsbalken. Dit blijft hetzelfde als u een kelder wilt toevoegen aan de woning. De kelder komt meestal tussen de balken en hangt gewoon aan de funderingsbalken. Sterk Beton heeft eigen montagesystemen, waardoor de kelder zeer gemakkelijk aan de funderingsbalk bevestigd kan worden.

De standaard Sterk Beton kelder is verkrijgbaar in diverse maten. Met minimale aanpassingen aan de fundering kan een van deze maten kelders worden geplaatst.
Wel is het vaak handig om de kelder onder de trap naar de 1e verdieping te plaatsen zodat hieronder direct de trap naar de kelder kan komen. Voor de koppeling met de fundatiebalk hebben we twee gepatenteerde montagesystemen:

1. De STERKoppeling
2. Een koppeling middels montageankers

Beide systemen zijn uniek en worden uitsluitend door ons geleverd. Met beide systemen is het plaatsen van een kelder zeer eenvoudig en vele malen sneller dan met traditionele systemen. Voor beide systemen zijn er 2 evenwijdige balken langs de kelder nodig om de kelder aan op te hangen.

Met montageankers is de werkvolgorde bijna hetzelfde als met traditionele stekkenbakken. Na het heien wordt eerst de kelder geplaatst en daarna wordt de balk ertegenaan gestort. Het grote verschil zit hem echter in de snelheid. Uitvouwen van stekkenbakken is vaak lastig werk en kan zomaar een dag werk zijn. Met de montageankers bent u doorgaans in een half uur klaar met het indraaien van de ankers!

Met de STERKoppeling is de werkvolgorde anders. Eerst worden de balken op de palen geplaatst of gestort en daarna wordt de kelder geplaatst. De kelder wordt direct aan de funderingsbalken gekoppeld en kan dus niet meer wegzakken. Met deze koppeling loopt u minder risico, kunt u sneller bouwen en flink besparen op de totale kosten!

Sterk Beton kan u op ieder moment in uw ontwerp vrijblijvend adviseren, zo ook over de verschillende constructie- en montage systemen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.