Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Moet ik mijn kelder ventileren?

Veel partijen zullen u adviseren om uw kelder te ventileren. Ventilatie is in de meeste gevallen de oorzaak van een vochtige en muffe kelder! In dit blog wordt duidelijk waarom u wel of niet uw kelder dient te ventileren en hoe u dat het beste kan doen.

Wat is ventileren eigenlijk?

Ventileren is het verversen van de lucht door stroming van verse lucht de woning in. Het ventileren van je woning is belangrijk voor de gezondheid: frisse lucht wordt in de woning gebracht, waardoor de vervuilde lucht wordt verschoont. Best belangrijk zou u kunnen denken. Het ventileren in een kelder kan echter ernstige gevolgen hebben.

Gevolgen van het ventileren van uw kelder

Kelders hebben vaak het imago van een vochtige en een muffe ruimte. Maar dat is helemaal niet nodig. De oorzaak van deze vochtige en muffe kelders is meestal de ventilatie. Wees daarom voorzichtig met het ventileren van de kelder. De wanden en de vloer van de kelder zijn relatief koud. Als u gaat ventileren stroomt er relatief warme lucht van buiten de kelder in. De relatieve luchtvochtigheid stijgt door het afkoelen van de lucht.

Denk bijvoorbeeld aan een koude fles die u op tafel zet in de zomer. Aan de buitenkant van de fles ziet u kleine druppeltjes, of zelfs een plasje water onder aan de fles. Dat is condens. Hetzelfde effect ontstaat wanneer u warme vochtige lucht uw kelder in laat stromen, doordat de lucht afkoelt tegen de wanden en de vloer.

Ik wil mijn kelder ventileren!

Als u langere tijd in de kelder wilt verblijven of bijvoorbeeld wilt sporten in de kelder dan is het fijn om de kelder tijdelijk te ventileren. Wel adviseren wij om het ventilatiekanaal dan makkelijk afsluitbaar te maken. Hierdoor heeft u tijdens uw activiteiten in de kelder frisse lucht en komt er geen onnodig warme lucht de kelder in.

Om de luchtvochtigheid in de kelder eenvoudig te kunnen reguleren, adviseren wij om een elektrische ontvochtiger te plaatsen. Het voordeel van een elektrische ontvochtiger is dat u hem zelf kunt instellen op de gewenste luchtvochtigheid. Als de luchtvochtigheid boven de ingestelde waarde komt slaat de ontvochtiger aan. Hierdoor weet u zeker dat uw kelder schimmelvrij blijft. Schimmels hebben een minimale luchtvochtigheid van 62-65% nodig.

Denk dus goed na over de ventilatie van uw kelder. Hierdoor blijft uw kelder droog en fris. Advies nodig? Sterk Beton staat voor u klaar om u te adviseren over de ventilatie van uw kelder. Lees hier meer over de klimaat in uw kelder of vul onderstaand contactformulier in. Dan nemen wij contact op!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.