Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Tips voor een wijnkelder


Bent u een echte wijnliefhebber? Dan droomt u natuurlijk van de perfecte wijnkelder. U wilt uw mooie wijncollectie zo goed mogelijk bewaren. Een kelder is daar een ideale ruimte voor. Als u uw kelder wilt gaan gebruiken voor wijnopslag, dan zijn er een aantal aandachtspunten. In dit blog geven wij u een aantal tips om uw kelder als ideale wijnkelder in te richten, zodat de kwaliteit van uw wijnverzameling zo hoog mogelijk blijft.

De juiste temperatuur voor uw wijnkelder

Allereerst is een constante koele temperatuur gewenst. De temperatuur in een kelder wordt voor een groot gedeelte bepaald door het grondwater. Afhankelijk van het seizoen, de grondwaterstand en eventuele warmte uitstraling van boven, zal de temperatuur in de kelder tussen de 12 en 18 graden zijn. In de winter heeft u gratis verwarming en in de zomer natuurlijke koeling.

Moet ik mijn wijnkelder isoleren?

Wij adviseren om de kelder absoluut niet te isoleren. De kelder heeft namelijk van nature al een constante temperatuur. Daarentegen dient de begane grondvloer, boven de kelder, wel geïsoleerd te worden. Wanneer dat niet gedaan wordt, kan de begane grondvloer warmte uitstralen naar de kelder. Zeker als u vloerverwarming heeft. Hierdoor kan de temperatuur in de kelder behoorlijk oplopen. Het advies van Sterk Beton is dan ook om de kelder buiten de thermische schil van de woning te plaatsen.

Zorg voor een juiste luchtvochtigheid

Meestal is de oorzaak van vochtige lucht en condensvorming in de kelder ventilatie. Daarom wordt er geadviseerd om de kelder niet standaard te ventileren. Condens op uw wijncollectie is natuurlijk niet gewenst. Maar een te droge lucht is ook niet geschikt voor uw wijn, hierdoor kunnen de kurken uitdrogen. Een constante koele temperatuur met een luchtvochtigheid van ongeveer 70% is de ideale situatie. Hoe u dat kunt bereiken zonder de standaard ventilatie? Door het plaatsen van een elektrische luchtontvochtiger is de luchtvochtigheid eenvoudig te reguleren. U kunt de hygrostaat eenvoudig instellen op de gewenste luchtvochtigheid. Hierdoor creëert u de meest ideale luchtvochtigheid voor uw wijnkelder.

Wilt u ook een mooie wijn uitzoeken in uw eigen wijnkelder? Sterk Beton geeft u graag advies over de inrichting voor de perfecte wijnkelder. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.