Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Waar dient op gelet te worden bij een fundering op staal?

Het is belangrijk om je woning op een juiste manier te funderen. Wanneer dit niet juist wordt gedaan, ontstaat de kans op verzakking. De fundering van uw woning heeft ook invloed op de kelder. In dit blog leest u er meer over.

In grote delen van Nederland zijn paalfundaties noodzakelijk, want daar bestaat de grond veelal uit klei- of veenlagen. De palen komen dan uit op een draagkrachtige zandlaag. Bij een fundering op staal zit de draagkrachtige laag wel aan de oppervlakte, hierdoor kan er gelijk op de zandlaag gefundeerd worden.

Uw kelder als fundering

Als er gebouwd wordt met een stroken fundering kan de prefab kelder gedeeltelijk dienen als fundering. Daar zit echter wel een groot nadeel aan vast. Het gewicht van de woning komt dan op de kelderwanden te staan. Hierdoor moeten de wanden en vloer veel dikker uitgevoerd worden. Niet alleen wordt de kelder hierdoor veel zwaarder maar ook de prijs gaat behoorlijk omhoog. Meestal is in dit geval een maatwerk kelder nodig, dit is een stuk duurder dan een standaard kelder.

Dit is te voorkomen door de kelder tussen de funderingsstroken te houden. De woning steunt dan op de fundatie stroken en niet op de kelder. U kunt dan een standaard kelder plaatsen en veel kosten en gewicht besparen. Door gestabiliseerd zand rondom de kelder toe te passen worden de wanden van de kelder nog minder belast. Hierdoor kunnen er flink wat kosten bespaard blijven.

Een kelder onder een aanbouw?

Heeft u een bestaande woning waarbij u gaat aanbouwen? Wilt u onder de aanbouw een kelder plaatsen? Bij een fundering op palen is dit vaak geen probleem maar bij een fundering op staal kan niet zomaar naast de woning gegraven worden. Dan is het belangrijk dat u zeker weet dat de bestaande bouw niet gaat verzakken. Uw constructeur en/of aannemer kan u hierover adviseren.

Sterk Beton kijkt graag met u mee naar uw bouwontwerp. Zo kunnen wij samen bekijken of een standaard kelder mogelijk is of niet. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring

Deel dit verhaal:
Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Zoeken

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 4750,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.