
Wat zijn montageankers?
Een kelder kan met behulp van montageankers gemonteerd worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de kelder aan de balken te koppelen. In dit blog wordt uitgelegd wat montageankers precies zijn en welke verschillen er zijn ten opzichte van andere methoden.
Montage met stekkenbakken
Als de funderingsbalk tegen de kelder aangestort wordt dan is het gebruikelijk om hiervoor stekkenbakken te gebruiken. De kelder dient als eerst in de grond geplaatst te worden. Daarvoor is een vlakke ondergrond of zijn houten steunpalen nodig. Dit zorgt ervoor dat de kelder waterpas gesteld kan worden. Hierna wordt de balkwapening tegen de kelder aangelegd. De stekken die in de stekkenbak gevouwen zitten moeten nu worden omgebogen tussen de balkwapening door. Dit is erg zwaar werk maar kan ook veel tijd kosten. Hier kan iemand zomaar een dag mee bezig zijn.
Kies voor de montageankers!
Sterk Beton staat bekend om zijn innovatieve ontwikkelingen. Een van deze ontwikkelingen is de montage van een kelder met Montageankers. Dit is een systeem waarmee de kelder eenvoudig aan de balk gekoppeld kan worden, de ankers zijn gemakkelijk in de kelder te draaien. Het indraaien van de ankers nadat de balkwapening is geplaatst duurt dan ongeveer een half uur, vervolgens kan de balk gestort worden. Het is dus een groot verschil ten opzichte van de traditionele stekkenbakken.
Het toepassen van montageankers biedt nog een ander groot voordeel. Door gebruik te maken van montageankers heb je enkel twee balken nodig om de kelder op te hangen. Het is niet nodig om een ringbalk om de kelder te maken.
Hierdoor zijn er minder balken nodig en is de montage minder arbeidsintensief en daardoor voordeliger voor u.
Er zijn diverse methodes om een kelder te plaatsen. Sterk Beton helpt u altijd met het maken bij de meest voordelige en praktische keuze. Advies nodig? Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij contact op!