Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Kelder isoleren

De keuze van het wel of niet isoleren van een prefab kelder, is afhankelijk van waar u de kelder voor wilt gebruiken. Voor een bergruimte, fitnessruimte of wijnkelder is het belangrijk dat de ruimte koel is. Voor een thuisbioscoop of kantoorruimte is het juist fijn als de ruimte warm is. Indien gewenst voorzien wij uw kelder aan de buitenzijde van isolatiemateriaal, om de warmte binnen te houden.

Het isoleren van uw kelder is lang niet altijd noodzakelijk. Doordat de kelder onder de grond is gelegen heeft de kelder van nature al een aangename en constante temperatuur. Afhankelijk van de hoogte en temperatuur van het grondwater varieert deze temperatuur per locatie. Over het algemeen kan gesteld worden dat de temperatuur in een ongeïsoleerde kelder zo rond de 15 graden ligt. Isoleren is dan lang niet altijd nodig, ook omdat met een klein beetje bij verwarmen de kou al uit de lucht is. Isoleren is arbeidsintensief en voegt daarom relatief hoge kosten aan uw kelder toe. Maak daarom een weloverwogen keuze: Isoleren is kostbaar en in de meeste gevallen onnodig.

Het belang van juiste isolatie

Het isoleren van een prefab kelder dient zeer zorgvuldig uitgevoerd te worden. We hebben er veel onderzoek naar gedaan. Het niet goed aanbrengen van isolatiematerialen kan leiden tot temperatuurverschillen tussen de vloer en wanden waardoor scheurvorming en lekkage kunnen optreden. Ook hiervoor geldt goedkoop is duurkoop.

Gegarandeerd een optimaal geïsoleerde kelder

Sterk Beton garandeert dat deze problemen zich niet voordoen bij de kelders die wij leveren. Bij de montage brengen we een scheur overbruggend membraam aan tussen de kelder en het isolatiemateriaal. Als isolatiemateriaal maken we gebruik van vochtongevoelige isolatieplaten.

Isolatie zorgt voor extra opdrijvend vermogen

Een geïsoleerde heeft een groter opdrijvend vermogen. Zowel in de fundatie van de woning als bij sommige kelders moeten er soms aanpassingen gemaakt worden om dit te voorkomen. Aan onze sterkte berekening van de kelders is een memo toegevoegd. Hierin kunt u lezen of er een aanpassing nodig is en wat de eventuele aanpassing zal inhouden. Uiteindelijk dient uw hoofdconstructeur dit ook mee te nemen in de berekening.

Contact

Meer informatie

keldermaten met isolatie

Download de informatie brochure (particulieren)

Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 5650,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.