Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Het klimaat in de kelder

Optimaal van uw kelder kunnen genieten en vochtproblemen passen niet bij elkaar.

Kelders hebben helaas het imago van een vochtige muffe ruimte. Doordat wij onze kelders monolithisch (naadloos) produceren met een zeer hoge kwaliteit beton kunnen wij garanderen dat de kelders waterdicht zijn. Naast lekkage zijn er nog andere aspecten die een rol spelen in de vochthuishouding van uw kelder, zoals condens.

Als u kiest voor een kwaliteitskelder van Sterk Beton en onze instructies voor de inrichting volgt kunnen we vochtproblemen uitsluiten.

Oorzaak vochtproblemen in kelders

Ouderwetse kelders of kelders waar onvoldoende aandacht is besteed aan het binnenklimaat kampen nogal eens met vochtproblemen. De oorzaak ligt meestal in een matige kwaliteit kelder waardoor lekkages zijn ontstaan. Een andere vorm van vochtproblemen is condens. Door toegevoerde ‘warme’ luchtstromen ontstaat condens op de wanden en de vloer.

Vochtproblemen in kelder voorkomen

Het is eenvoudig om het klimaat in de kelder goed te regelen. Hier is geen isolatie voor nodig. Sterk Beton heeft daar veel onderzoek naar gedaan en daaruit de volgende conclusies getrokken:

  • Maak van een prefab kelder een afgesloten ruimte.
  • Voorkom grote luchtstromen naar de kelder.
  • Breng zeker geen natuurlijke of mechanische ventilatie aan.
  • Plaats een luchtontvochtiger om de relatieve vochtigheid in de kelder te regelen.

Onze ervaring is dat een kelder met luchtvochtiger altijd een goed klimaat heeft en een behoorlijk constante temperatuur. Zodra het bouwvocht uit de woning is en de kelder geacclimatiseerd dan zal de luchtontvochtiger weinig vocht meer uit de lucht halen en daardoor ook weinig energie gebruiken. Meestal wordt dit binnen een paar maanden bereikt.

Vloerverwarming

Heeft u op de begane grondvloer boven de kelder gekozen voor vloerverwarming, dan is het van belang dat het plafond/vloer in de kelder goed wordt geïsoleerd. De temperatuur in de kelder kan anders behoorlijk oplopen. Vloerverwarming in de keldervloer raden wij af. Wilt u toch vloerverwarming dan kan dit door een zwevende dekvloer toe te passen welke los gehouden dient te worden van de wanden.

Contact

Meer informatie

[ipanorama id=”2506″]

kelderplaatsing-Nieuwkoop-2

Download de informatie brochure (particulieren)

Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen
 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 3800,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 12.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 10.000,- en € 20.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 30.000,- en € 60.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 20.000,- en € 30.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 50.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.