Naadloos gestort, moeiteloos geplaatst
Sterk in het fabriceren van prefab kelders. Wat kost uw kelder

Het klimaat in de kelder

Een goed klimaat in de kelder is makkelijk te realiseren en uiteraard erg belangrijk.

Als u een nieuwe Sterk Beton kelder heeft wilt u natuurlijk ook een goed klimaat in uw kelder. Oude proviand kelders hebben het imago van een vochtige ruimte. Dit komt doordat de kelder zelf niet waterdicht is maar ook doordat men de kelder ventileert. Gelukkig zijn al onze kelders waterdicht door de hedendaagse beton maar zeker ook doordat we onze kelders monolithisch storten! Meer hierover vindt u bij: Waterdichte productiemethode

Voorkom de instroom van warme lucht

Maar ondanks dat de kelder 100% waterdicht is kunnen er nog steeds vochtproblemen ontstaan. Dit komt door warme/vochtige lucht en condensvorming op de relatief koude wanden en vloer. Om dit te voorkomen wordt er vaak veel geventileerd…….. Het vervelende hiervan is dat het probleem hierdoor alleen maar groter wordt! Ook het isoleren van de kelder heeft nauwelijks effect. Maar als ventilatie en isolatie niet helpt wat dan wel?

Wat te doen?

Eigenlijk is de oplossing zeer eenvoudig. Door namelijk te voorkomen dat warme (vochtige) lucht de kelder in kan stromen en daarnaast een elektrische ontvochtiger te plaatsen is de luchtvochtigheid makkelijk te reguleren. Dit is gebleken uit het vele onderzoek dat wij hiernaar hebben gedaan. We hebben aan de hand hiervan 4 duidelijke stappen voor u opgesomd:

  • Maak van de prefab kelder een afgesloten ruimte.
  • Voorkom grote (warme) luchtstromen naar de kelder.
  • Breng zeker geen natuurlijke of mechanische ventilatie aan.
  • Plaats een elektrische luchtontvochtiger om de relatieve vochtigheid in de kelder te regelen.

Onze ervaring is dat een kelder met luchtvochtiger altijd een goed klimaat heeft en een behoorlijk constante temperatuur. Zodra het bouwvocht uit de woning is en de kelder geacclimatiseerd dan zal de luchtontvochtiger weinig vocht meer uit de lucht halen en daardoor ook weinig energie gebruiken. Meestal wordt dit binnen een paar maanden bereikt.

Vloerverwarming

Heeft u op de begane grondvloer boven de kelder gekozen voor vloerverwarming, dan is het van belang dat het plafond/vloer in de kelder goed wordt geïsoleerd. De temperatuur in de kelder kan anders behoorlijk oplopen. Vloerverwarming in de keldervloer raden wij af. Wilt u toch vloerverwarming dan kan dit door een zwevende dekvloer toe te passen welke los gehouden dient te worden van de wanden.

 

Contact

Meer informatie


kelderplaatsing Sterkoppeling Nieuwkoop

Download de informatie brochure (particulieren)

Kelder pdf download
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens te mailen. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

 

Wat kost uw kelder?

Bereken uw droomkelder
Bereken uw droomkelder
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een kelder aanbieden met ons meest optimale productiesysteem en onze unieke montagemethodes.
Er is al een kelder vanaf € 5650,- inclusief BTW en uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder hoeft niet meer te bedragen dan € 15.000,- inclusief BTW!

(uitgaande van een kelder 3800x2600x2450 mm)

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 12.500,- en € 25.000,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt globaal tussen de € 37.500,- en € 75.000,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 50% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
De maten die u opgeeft zijn dusdanig dat vervoer over de weg en de mogelijkheid tot plaatsing niet vanzelfsprekend zijn! Op basis van de door u opgegeven maatvoering kunnen wij u een maatwerkkelder aanbieden. De prijzen voor deze kelders zijn variërend tussen de € 25.000,- en € 37.500,- inclusief BTW.
Uw totale investering, inclusief montage en inrichting van uw kelder ligt boven de € 62.500,- inclusief BTW.

De kosten voor uw kelder kunnen tot wel 75% lager zijn! Kies voor een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem.

Klik op de knop hieronder om verder te gaan.
Helaas is deze kelder niet in prefab te realiseren. De maximale afmeting die wij kunnen produceren en die nog over de weg vervoerd kan worden is 1200x550x300 cm.
Met een afmeting tot 740x320cm en ons meest optimale productie- en montagesysteem heeft u de meest voordelige oplossing.